ברביקיו משודרג לקיץ
עונת הקיץ מעבירה את הארוחות המשפחתיות מהבית אל החצר והמנגל חוזר לעבוד שעות נוספות. הקיץ לא צריך למחזר מתכונים מיום העצמאות שהיה ממש לפני רגע. מקסדייה ועד קרוסטיני – כך תיקחו את ארוחת הצהריים המשפחתית צעד אחד קדימה
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka.
קסדיית ברביקיו
רכיבים
– 2 פלפלים ירוקים
– 3 סטייקים עגל
– שמן זית
– מיונז
– מלח
– פלפל
– 4 טורטיות מקמח חיטה
– שמן
הוראות הכנה:
שוטפים ומנקים היטב את הפלפלים, צולים אותם על המנגל באש נמוכה, תוך כדי הפיכתם מכל צד עד שהם צלויים לחלוטין. מורידים מן האש לקופסה סגורה היטב לתהליך אידוי שירכך את הפלפלים מעט יותר וחותכים לרצועות.
ממליחים ומפלפלים את הסטייקים לפי הטעם, מברישים במעט שמן וצורבים על אש גבוהה מכל צד. מורידים מהאש, מצננים כמה דקות וחותכים לרצועות.
כעת למילוי הטורטיות: מיונז לפי הטעם, רצועות פלפל ובשר. מקפלים וצולים את הטורטיות על המנגל במשך כמה דקות מכל צד.
קרוסטיני ברביקיו
רכיבים:
לשמן השום והפפריקה:
– 100 מ"ל שמן זית
– 1 כפית פפריקה
– 2 שיני שום
– 1 כף חומץ
עבור הקרוסטיני:
– 1 כרע בקר או עגל בטמפרטורת החדר
– טחינה לבנה
– 1 בגט
– עירית
הוראות הכנה:
מבשלים את שיני השום במחבת עם מעט שמן זית על אש נמוכה עד להזהבה.
מסירים מהאש ומוסיפים את החומץ וכפית פפריקה.
מבשלים את הבשר על המנגל, 5 דקות לכל צד על אש גבוהה.
נותנים לבשר לנוח 10 דקות ופורסים.
צולים את הבגט.
מניחים על פרוסות הבגט את שכבה יפה של טחינה לבנה, חתיכת בשר וקורטוב של שום ושמן פפריקה.
כנפי עוף ברוטב קוריאני חריף
רכיבים
עבור כנפי העוף:
– 600 גרם כנפי עוף
– 1 כף שמן זית
– מלח
– פלפל
– קמח
– 2 כפות פפריקה
לרוטב הקוריאני החריף:
– 10 כפות רוטב סויה
– 6 כפות סוכר חום
– 4 כפות חומץ אורז
– 2 כפות רוטב סרירצ'ה
– 2 כפות שמן שומשום
– 3 שיני שום
– 2 כפות מים קרים
– 1 כף עמילן תירס
לקישוט:
– בצל ירוק
– שומשום לבן
הוראות הכנה:
מייבשים את כנפי העוף במגבת נייר ומברישים אותם בשמן זית.
מוסיפים מלח ופלפל ומצפים בקמח מעורבב בפפריקה.
מסירים את עודפי הקמח וצולים במנגל על אש נמוכה במשך 10-15 דקות מכל צד או עד שהציפוי חום ופריך.
בינתיים מערבבים בסיר את מרכיבי הרוטב הקוריאני עד לרתיחה.
טובלים את כנפי העוף ברוטב, ומקשטים בבצל ירוק קצוץ ובשומשום לפי הטעם.