מתכונים טבעוניים לחורף
החורף והקור מביאים איתם את החיפוש המתמיד אחר מנות מנחמות, חמות ומושחתות. בישראל – מהמדינות עם קהילת הטבעוניים הגדולה בעולם, ארוחה חורפית היא לא פעם ארוחה טבעונית. 3 מתוכנים לארוחה טבעונית חורפית שמשלבת את כל אבות המזון. תבשיל שעועית ראנץ' למנה ראשונה, בורגר טבעוני לעיקרית וקינוח של עוגת גבינה טבעונית אלוהית
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka.
שעועית ראנץ'
מצרכים
300 גרם שעועית אדומה מבושלת
200 גרם טופו מעושן
3 שיני שום
1 בצל
1 כפית כמון טחון
200 גרם עגבניות שרי
200 גרם רוטב ברביקיו
4 כפות רסק עגבניות מרוכז
1 פלפל חריף
שמן זית כתית
מלח ופלפל
תוספות:
גבינת צ'דר טבעונית
פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה
קוצצים את הבצל והפלפל החריף ומטגנים במחבת עם שמן זית. קוצצים את השום ולאחר השחמה קלה של הבצל והפלפל מוסיפים גם את השום הקצוץ ומבשלים כחמש דקות נוספות.
חותכים את הטופו לרצועות או קוביות ומשחימים במחבת נפרדת עד שהטופו הופך לפריך, מורידים מן האש ומוסיפים לתבשיל. מערבבים פנימה גם את רסק העגבניות ורוטב הברביקיו ומערבבים היטב.
מוסיפים את השעועית המבושלת והכמון ומכסים במים (חשוב שלא להגזים עם המים על מנת שהתבשיל לא יהפוך למרק). מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית, מכסים במכסה וממשיכים בבישול 15 דקות נוספות.
לאחר מכן מוסיפים את עגבניות השרי, מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם ומבשלים 15 דקות נוספות. מסירים מהאש ומניחים למנוחה של חצי שעה לפחות על מנת שהטעמים יתייצבו. מפזרים רצועות גבינת צ'דר טבעונית ופטרוזיליה קצוצה ומגישים.
בורגר טבעוני
רכיבים ל-2 המבורגרים
500 גרם פטריות יער
2 בצלים סגולים
2 כפות רוטב סויה
200 מ"ל רוטב ברביקיו
שמן זית
מלח ופלפל
100 גרם כרוב אדום
גבינת צ'דר טבעונית
בייבי תרד
לחמניית המבורגר
אופן הכנה
קוצצים דק את הכרוב האדום, שוטפים היטב ומניחים בצד. חותכים את הפטריות לרצועות, ואת הבצלים לטבעות דקות ומטגנים אותם יחד עם הפטריות במחבת עם שמן זית.
מבשלים על אש בינונית-גבוהה עד שהמרכיבים מתחילים להשחים. מוסיפים את רוטב הסויה, מתבלים בפלפל ומטגנים תוך ערבוב במשך 10 דקות.
לבסוף מוסיפים את רוטב הברביקיו ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. טעמו על מנת לראות אם צריך מעט מלח.
מרכיבים את ההמבורגר: תבשיל הפרטיות הטבעוני, לצד כרוב אדום טרי, פרוסת גבינת צ'דר טבעונית ירקות ובייבי תרד.
עוגת גבינה טבעונית
רכיבים לעוגה
125 גר' אגוזי קשיו טבעיים
250 מ"ל קרם קוקוס
200 גר' גבינת שמנת טבעונית
1 כף קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
70 מ"ל סירופ אגבה
1 כף שמן קוקוס מומס
2 כפיות גרידת לימון
2 כפות מיץ לימון
לבסיס העוגה:
200 גר' עוגיות טבעוניות לפי הטעם
50 גר' אגוזי מלך קלופים
65 גר' מרגרינה
אופן הכנה
השרו את הקשיו במים למשך 2-3 שעות לפני הכנת המילוי. לאחר מכן הניחו אותם במסננת ושטפו. מחממים תנור ל-180 מעלות, חום עליון ותחתון.
להכנסת הבסיס טוחנים את העוגיות והאגוזים ומערבבים עם המרגרינה המומסת עד לקבלת בצק גמיש הניתן לעיצוב.
משטחים את הבצק בצורה אחידה על בסיס תבנית עגולה עם תחתית נשלפת בקוטר 15 ס"מ, אשר מכוסה בנייר אפייה.
להכנת המלית טוחנים את אגוזי הקשיו הלחים במיקסר עם קרם הקוקוס, גבינת השמנת הטבעונית, הקורנפלור, תמצית הוניל, סירופ האגבה, שמן הקוקוס, גרידת ומיץ הלימון.
לאחר הטחינה, יוצקים את התערובת למחבת ומבשלים על אש בינונית-גבוהה תוך כדי ערבוב עד להגעה למרקם חלק וקרמי.
בשלב זה נוכל לטעום ולהחליט אם עלינו להוסיף ממתיק, וניל או מיץ לימון.
יוצקים את המילוי לתבנית ואופים 50-60 דקות.