מתכונים טבעוניים למנגל אביבי
מנפנפים 2022: מתכונים ליד הבשר
ככל שמזג האוויר מתחמם, השאלה "מה נאכל" במפגש המשפחתי הבא – נראית כמעט לא רלוונטית.
בין אם בפארק או במרפסת, בין אם מדובר על גז או גחלים – ברור שהפתרון הפשוט והאהוב ביותר הוא להוציא את המנגל, ולצלות כמה בשרים טובים.
כאשר חג האביב מחמם את האווירה- מיליוני משפחות יבלו את ימי חול המועד כמו גם את חג השבועות ואת ימי חופשות הקיץ שלאחריו במפגשים ובחגיגות ברביקיו.
אז מה ניתן להגיש לצד הבשר?
סלט צבעוני ברוטב בוטנים להתחלה, גלאטים אנטיפסטי אישיים וצבעוניים, וקבב סייטן שיאפשר גם לטבעונים להנות מהחגיגה
מתכונים טבעוניים למנגל אביבי
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka.
- סלט צבעוני ברוטב בוטנים
רכיבים:
1 ברוקולי מאודה חתוך לקוביות
1 פרוסת כרוב אדום, קצוצה דק
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
3 כפות תירס משומר
1 גזר פרוס
1 אורז מלא מבושל
50 גר' חמוציות קצוצות
50 גר' אגוזי קשיו
3 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל לפי הטעם
פטרוזיליה טרייה
שומשום
לרוטב:
2 כפות חמאת בוטנים
2 כפות רוטב סויה
1 כף סירופ אגבה
הוראות הכנה:
מאדים את הברוקולי וחותכים לקוביות. קוצצים דק את הכרוב האדום וחותכים את העגבנייה לקוביות. פורסים את הגזר להוספת מרקמים שונים. קוצצים את החמוציות ומערבבים עם שאר המרכיבים. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב יחד.
יוצקים את כל המרכיבים לקערה גדולה, מוסיפים שמן, מיץ לימון, מלח ופלפל.
הוסיפו רוטב בוטנים לאחר שהרכבתם את סלט.
- גאלטים אנטיפסטי
רכיבים:
לבצק:
– 150 גרם קמח חיטה
– 60 גרם מרגרינה
– 50 גרם מים
– 1 כפית מלח
תוספות:
רוטב עגבניות
גבינה טבעונית
קישוא
עגבנייה
זיתים שחורים
מלח ופלפל
אורגנו
רוזמרין
אבקת שום
שמן זית
בזיליקום טרי
הוראות הכנה:
יוצקים את הקמח לקערה עם המרגרינה ולשים עד לקבלת בצק רך ויציב.
לאחר מכן, מוסיפים מים ומלח. ממשיכים ללוש בתנועות רכות עד לאיחוד כול המרכיבים.
יוצרים כדור, מניחים אותו בקערה ונותנים לו לנוח שעה במקרר.
לאחר מכן, מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
מניחים את הבצק על משטח מקומח, ומשטחים אותו בעזרת מערוך.
חותכים לעיגולים בקוטר 10 ס"מ ליצירת גאלטים אישיים.
מניחים אותם על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, ומחוררים את בסיס הגאלטים מספר פעמים בעזרת מזלג.
מוסיפים מעט רוטב עגבניות מעל, גבינה טבעונית, פרוסות קישואים, עגבנייה וזיתים שחורים.
מזלפים שמן זית ומפזרים מלח ופלפל לפי הטעם.
מתבלים את הגאלטים בשאר התבלינים.
אופים 30 דקות ומגישים מיד עם בזיליקום טרי.
- קבב סייטן
רכיבים:
חבילת סייטן אחת
2 כפות שמן זית
2 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב ברביקיו
1 כף פפריקה
1 כפית אבקת שום
1 כפית אבקת בצל
1 כפית כמון
1 כפית רוזמרין יבש
1 כפית מלח
הוראות הכנה:
חותכים סייטן לקוביות בגודל דומה ומשפדים.
מכינים בקערה את הרוטב עם שמן זית, סויה, רוטב ברביקיו וכל התבלינים.
מכניסים את שיפודי הסייטן לקערה ומשרים במשך 30 דקות לשילוב טעמים.
מניחים את הסייטן על הגריל וצולים עד להזהבה.
מגישים עם פיתות, סלט רוקט טרי ורוטב טחינה.