על האש טבעוני בסימן ספרדי
על האש הוא כבר ממש לא אירוע לקרניבורים בלבד והיום גם טבעונים יכולים ליהנות מהניחוחות, מהטעם ומצליל הטיגון הממכר. כמה מתכונים טבעוניים מהמטבח הספרדי שאפילו האורחים הקרניבורים יאכלו בהנאה – קבב בסגנון מורי, פטריות ברביקיו חריפות ונקניקיה ברוטב שקדים בהשראה מהמרק הקר הספרדי הקלאסי האחו-בלנקו
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka.
קבב מורי
מרכיבים (10 אנשים):
– 200 גרם חלבון סויה
– 1 שן שום
– 1/2 בצל ירוק
– 1/2 לימון
– 1 כף פפריקה חריפה
– 1 כף פפריקה מעושנת
– 1 כפית כמון
– 2 חוטי זעפרן
– קורט פלפל שחור
– קורט קינמון טחון
– 1 כף פטרוזיליה יבשה
– כוסברה לפי הטעם
– קורט מלח
– 3 כפות שמן זית כתית מעולה
הכנה:
מניחים את השום והבצל במעבד מזון עם מיץ לימון, צרור כוסברה ושמן זית וטוחנים מוסיפים תבלינים ומלח לפי הטעם.
משרים את חלבון הסויה במים חמים במשך 10 דקות, מסננים ומערבבים עם התבלינים בתבנית.
מניחים את החלבון לספוג תבלינים בטמפרטורת חדר למשך שעתיים.
מרכיבים את השיפודים עם חלבון הסויה וצולים על המנגל עד להזהבה.
פטריית ברביקיו חריפה
מרכיבים:
-200 גרם פטריות
– 2 כפות רוטב ברביקיו
– 2 כפות סילאן
– 2 כפות רוטב סויה
– 1 כף סרירצ'ה
– 3 כפות מיץ תפוזים
– 1 כפית אבקת שום
– 1 כפית פפריקה
– מלח
– פלפל
לקישוט:
– בצל ירוק
– צ'ילי טרי
– גרידת לימון
הכנה:
מערבבים בקערה את רוטב הברביקיו, הסילאן, הסויה, הסרירצ'ה, מיץ התפוזים, אבקת השום, הפפריקה, המלח והפלפל לפי הטעם.
חוצים את הפטריות ומשרים במשך 15 דקות במרינדה.
מסדרים את הפטריות על שיפוד מתכת, מברישים שוב את הפטריות במרינדה במידת הצורך, וצולים על המנגל שחומם מראש עד להזהבה.
מצלחתים ומגישים עם בצל ירוק, צ'ילי טרי פרוס וגרידת לימון מעל.
נקניקיות ברוטב אחו-בלנקו
מרכיבים:
– נקניקיות טבעוניות
– לחמניות ארוכות
– צרור בזיליקום טרי
– זרעי פשתן
– 1 עגבנייה
– ½ בצל
לרוטב אחו-בלנקו (בהשראת המתכון הספרדי הקלאסי למרק שקדים קר):
– 70 גרם קשיו גולמי
– 2 כפות שמרים
– 1 שן שום
– 80 מ"ל חלב צמחי לא ממותק
– קורטוב של מיץ לימון
– 1 כפית מלח
– 1 כפית פטרוזיליה יבשה
הכנה:
משרים את אגוזי הקשיו במים חמים למשך כמה שעות.
מסננים ומניחים אותם במעבד מזון עד לקבלת עיסה חלקה וקרמית.
קוצצים את הבצל וחותכים את העגבנייה לקוביות.
מטגנים את הנקניקיות הטבעוניות על המנגל עד להזהבה.
פותחים את הלחמנייה, מניחים את הנקניקייה, העגבנייה והבצל ומקשטים ברוטב אחו-בלנקו, בזיליקום טרי קצוץ וזרעי פשתן.